Bright Richards (foto Roel van Berckelaer).
Bright Richards (foto Roel van Berckelaer).

‘Bright Side of Life’ in Atlas Theater

Algemeen

EMMEN - In het Atlas Theater in Emmen is zondag 13 september ‘Bright Side of Life’ te zien. De muzikale voorstelling wordt vanaf 15.00 uur gespeeld door Bright Richards.

‘The Bright Side of Life’ gaat over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. Richards speelt de voorstelling sinds 2018, waarbij hij zijn eigen verhaal gebruikt als inspiratie. Hij betrekt het publiek nadrukkelijk bij zijn optreden. 

Bright Richards ontvluchtte in 1993 de burgeroorlog in Liberia en kwam naar Nederland. Hij volgde de toneelschool in Arnhem. Richards is ook de oprichter en artistiek leider van de stichting New Dutch Connections. Deze stichting inspireert jonge vluchtelingen om in zichzelf te geloven, onder andere door het inzetten van theater. Een van de activiteiten van New Dutch Connections is de Toekomstacademie Emmen waar de talentontwikkeling van deze jonge mensen wordt gestimuleerd.  

Voor deze voorstelling werkt het Atlas Theater samen met onder andere de Syrische Vrouwengroep Emmen, Stichting Op ’t Stee en Rotary Emmen.