Ook spouwmuurisolatie kan uit de subsidie bekostigd worden.
Ook spouwmuurisolatie kan uit de subsidie bekostigd worden.

4000 euro subsidie voor woningeigenaren in Zuidoost-Drenthe

Algemeen

EMMEN - Er is een nieuwe subsidieregeling geïntroduceerd voor woningeigenaren in Zuidoost-Drenthe. Zij kunnen maximaal 4000 euro ontvangen om de isolatie van hun huis te verbeteren en de stijgende energierekening tegen te gaan. 

De subsidie is voor eigenaren van een koopwoning met een bruto jaarinkomen van maximaal 52.761 euro. Het maximale subsidiebedrag van 4.000 euro kan naar eigen inzicht worden besteed aan maatregelen die de woning duurzamer maken, zoals het isoleren van de vloer, het dak of de bodem.

Wie in aanmerking wil komen voor de subsidie, kan een gedetailleerd stappenplan vinden op www.isolatieloket.nl/regiodeal-drenthe. Hier kan ook een intakegesprek worden aangevraagd. Er komt vervolgens een isolatieadviseur langs voor een uitgebreide inspectie.  Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website. De eerste aanvragen zijn al binnen.

De subsidieregeling wordt aangeboden vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Ook woningbezitters uit de gemeente Hardenberg kunnen meedoen.