Bridgers in actie in de hoofdklasse en eerste klasse in het Brinkenhoes in Emmen (foto Jan Derks).
Bridgers in actie in de hoofdklasse en eerste klasse in het Brinkenhoes in Emmen (foto Jan Derks).

Bridgecompetitie in Drenthe nadert z’n ontknoping

Sport

EMMEN - Op verschillende plaatsen in Drenthe is de afgelopen tijd gespeeld voor de Drentse bridgecompetitie. Deelnemers aan de parencompetitie kwamen in actie in Emmen, de viertallen schudden de kaarten in Gieten.

In het Brinkenhoes kwamen woensdag de deelnemers aan de parencompetitie in actie. Het was de derde zitting. Na afloop werd de tussenstand opgemaakt. In de hoofdklasse gaan Cees de Vries en Irena Furmanek aan kop. In de eerste klasse wordt de ranglijst aangevoerd door Grietje Oosting en Frank Schuermans en in de tweede klasse zijn dit Marion Grin en Flip Werter. Er moeten nog twee zittingen worden gespeeld, waarna bekend is wie de kampioenen zijn in het NBB-district Drenthe. 

In Gieten is woensdag 3 januari de derde avond van de viertallen gespeeld. Na afloop werd ook hier de tussenstand opgemaakt. In de hoofdklasse gaat Emmer Bridge Vereniging 3 aan kop, bestaande uit Dirk de Vries (captain), Johan Somsen, Loes Barendrecht en Jannie van Vondel. In de eerste klasse wordt de ranglijst aangevoerd door Zuidlaren 2, bestaande uit Gerard Hilbrants, Itty Oostendorp, Ludo Oostendorp, Marja Bodewes en Rosalie Heijlond van ‘t Hul. Er zijn in deze competitie nog vier avonden te gaan en dan zijn ook hier de kampioenen van het NBB-district Drenthe bekend. 

Emmer Bridge Vereniging (EBV) 1 en Assen 1935 1 komen uit in de tweede divisie. Ze staan halverwege de competitie op respectievelijk de 2e en 4e plek. De tweede divisie is het hoogste niveau van Noord Nederland. Zaterdag 13 januari is in het Jannes van der Wal denksportcentrum in Groningen de vierde dag dat er gespeeld wordt, 48 spellen per dag. Zondag 25 februari is de zesde en laatste wedstrijddag. 

Het is heel lang geleden dat twee Drentse teams zich hebben weten te handhaven in de tweede divisie. Voor EBV 1 spelen Jan van Bruchem, Ruud Kruijs, Tim Wubbels, Jan Derks (captain), Cees de Vries en Jaap Mulders.