Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Bargeres al lang zonder puntverlies

WESTERLEE - Er staat tot nu toe geen maat op Bargeres, want de koploper in de zaterdag 5e klasse F staat na elf wedstrijden nog steeds zonder puntverlies bovenaan. Afgelopen weekend werd Westerlee op eigen veld met 5-1 aan de kant gezet. De wedstrijd begon niet zo voortvarend voor de koploper, want na een kwartiertje werd Tobia Tuik met rood weggestuurd na een overtreding. Bargeres speelde daarna vijf kwartier met een man minder. Dat bleek geen probleem voor de koploper, want het was Sibroo Nzoka die de 0-1 scoorde, maar nog voor de thee wist Westerlee de stand gelijk te trekken: 1-1. Casper Dorgelo kopte vlak na de hervatting de 1-2 binnen en daarna ging het heel snel. Rob de Graaf zorgde voor de 1-3 uit een hoekschop en de 1-4 met een uithaal in de korte hoek. Uiteindelijk bepaalde Casper Dorgelo de eindstand op 1-5 na een prachtige aanval. Bargeres-trainer Geert Aalderink: ,,Dit was een overwinning dankzij een geweldige teamprestatie en een uitblinkend middenveld.’’

SVBO verliest van beter Borger

BORGER - De voetballers van SVBO hebben zaterdagmiddag een kansloze wedstdrijd gespeeld tegen Borger. De wedstrijd was net vijf minuten onderweg toen de Barger-Oostervelders al op achterstand kwamen na een fout in de verdediging. SVBO-trainer Jan Moes: ,,Wij kregen daarna nog wel mogelijkheden om de 1-1 te maken, maar Borger kreeg ook kansen op de 2-0. Vanaf de 85e minuut gingen wij alles of niets spelen en daar maakte Borger dankbaar gebruik. Het werd niks want Borger bepaalde in de laatste vijf minuten met drie treffers de eindstand op 4-0.’’

Sc Erica en Twedo in evenwicht

ERICA - In de zondag 2e klasse H is de derby tussen Sc Erica en Twedo in een bloedeloze 0-0 geëindigd. Beide ploegen waren niet in staat om de kansen die men kreeg te verzilveren. Met dit puntje is het op de 10e plaats staande Sc Erica in ieder geval een puntje uitgelopen op het op de herkansingsplaats staande VENO dat met 2-0 klop kreeg van Germanicus. Twedo staat in deze klasse op een zevende plaats. Het komende weekend zijn zowel Sc Erica als Twedo vrij. Op 3 maart komen beide ploegen weer in actie.

Verdiende overwinning voor Weerdinge

WEERDINGE - In de zondag 3e klasse B heeft Weerdinge de thuiswedstrijd tegen Noordster met 3-0 weten te winnen. Vooral gezien de tweede helft was dit een terechte overwinning volgens trainer Geert Katoen. ,,We begonnen met andere formatie omdat er wat blessures waren. Noordster begon feller en beter dan ons maar onze keeper Thomas van Klinken stond zijn mannetje in 1-op-1-situatie. Dit was wel een reden om na een klein half uurtje enkele wijzigingen door te voeren.”
In de omschakeling bracht Weerdinge de bal bij Vince Jager die doorkopte op Milos Oluic. Hij gaf een voorzet op Sven Middel en die schoot de bal droog binnen: 1-0. Geert Katoen: ,,Wij moesten compacter spelen en onze kansen pakken. In de 70e minuut wist Joran de Boer aanvoerde Nick Kroese te bereiken en hij scoorde beheerst de 2-0. Acht minuten later maakte Milos Oluic aan alle onzekerheid een einde nadat Jarne Woltman alleen op de keeper de kans niet benutte, maar de afvallende bal kon de meekomende Oluic wel verzilveren (3-0) en daar bleef het ook bij omdat de verdediging van Weerdinge dit seizoen weinig weggeeft.’’

SVV ‘04 speelt gelijk tegen Ruinerwold

RUINERWOLD - In de zondag 3e klasse C is de wedstrijd tussen Ruinerwold en SVV 04 in een 1-1 gelijkspel geëindigd. In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Ruinerwold werd vooral gevaarlijk door rushes van Ruben Buld, waar ook SVV ’04 een paar keer gevaarlijk voor het doel verscheen. Enorme kansen bleven uit en daardoor stond het halverwege de wedstrijd nog 0-0. In de tweede helft drong Ruinerwold wat meer aan dan SVV ‘04 en kwam het via Kevin Loof op een 1-0 voorsprong, maar na een uur spelen was het Sander Kocks die de stand gelijk wist te trekken (1-1).