Afbeelding

Infomiddag in Emmen over internet als hulp bij longziekte

Algemeen

EMMEN - Het Longfonds, Icare en Treant houden donderdag 4 april een informatiemiddag in Emmen over ‘Hoe internet u kan helpen bij uw longziekte’. 

Zorgverleners maken steeds vaker gebruik van technologie en internet bij de behandeling van patiënten. Dit wordt ook wel eHealth genoemd. Tijdens de informatiemiddag krijgen de aanwezigen hierover informatie en kunnen ze een aantal eHealth toepassingen uitproberen. Ervaring met technologie en internet is niet nodig, want er is hulp bij het het uitproberen. Belangstellenden mogen desgewenst hun eigen laptop, smartphone of tablet meenemen.

Longfonds wil met deze bijeenkomst haar achterban laten zien welke mogelijkheden het internet kan bieden als iemand een longziekte heeft. Aanwezig zijn Esther Metting, epidemioloog UMCG en RUG, en met Wieke Bouwes, student EHealth afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en langdurige zorg UMCG. Ook zijn er medewerkers van Facet-Emmen die uitleg geven over de digitale gezondheidszorg.

De bijeenkomst vindt plaats in ‘t Wapen van Emmen aan de Schimmerweg 1 en duurt van 14.00 tot 16.00 uur.
De deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst. Dit kan bij Elly Beens via e-mail ellybeens@longfonds.nl.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Henk Heuvelink, telefoon (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, omdat veel longpatiënten daar last van hebben.