Afbeelding

Voorstelling over Emmer oorlogsverhalen in Atlas Theater

Algemeen

EMMEN - Het Atlas Theater in Emmen werkt aan een voorstelling over oorlogsverhalen uit Emmen en omgeving. Volgend jaar, als de bevrijding tachtig jaar geleden is, is de opvoering. Komende zaterdag 4 mei wordt alvast een voorproefje gegeven.

De voorstelling wordt gemaakt om de bevrijding groots te herdenken, om na te denken én om een nieuwe generatie de oorlogsverhalen te vertellen. De afgelopen tijd is begonnen met het zoeken naar deze bijzondere verhalen. Het Atlas Theater werkt daarvoor samen met Bert Finke en Sis Hoek, die veel kennis van de Emmer historie hebben. ,,We hebben samen al veel ontdekt over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog’’, zo laat het theater weten.

Aan de voorstelling wordt meegewerkt door tien spelers van uiteenlopende leeftijden. Inmiddels zijn vanuit de verkregen verhalen de eerste scenes gemaakt. Wat is goed en wat is fout? En is de lijn daartussen wel zo helder of toch troebel? Deze en andere vragen komen aan bod.

De scenes die nu al zover zijn dat ze kunnen worden gespeeld, worden komende zaterdag voor het voetlicht gebracht in het Atlas Theater. Het programma begint om 19.45 uur. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte waarna het inkijkje in de oorlogsverhalen uit Emmen en omstreken volgt. 

Meer informatie is te vinden op atlastheater.nl.