Afbeelding

Informatiebijeenkomst van Longpunt Emmen

Algemeen

EMMEN - Longpunt Emmen houdt op 16 mei een informatiemiddag over de rol van de fysiotherapeut en logopedist bij longziektes. Frank Reichenfeld en Jettchen Medema vertellen hierover in ‘t Wapen van Emmen aan de Schimmerweg 1 van 14.00 tot 16.00 uur.

Bezoekers krijgen uitleg over beter ademen tijdens het spreken en ontspanningstechnieken voor de keel en stem. Ook wordt uitgelegd waarom krachttraining meer lucht geeft en wat het effect is van bewegen op longklachten.

Longpunt Emmen is een initiatief van het Longfonds. Vier keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Deskundigen houden voordrachten én er kunnen ervaringen en tips uitgewisseld worden. Er wordt nauw samengewerkt met Icare en Treant. 

De toegang is gratis. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Henk Heuvelink via (052) 8371821. Zie ook drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, omdat veel longpatiënten hebben daar last van hebben.