Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

SC Erica verrast Dalen (1-2)

DALEN – In de zondag 2e klasse H wist Sc Erica drie belangrijke punten binnen te halen in de strijd om rechtstreeks degradatie te ontlopen. Op sportpark ’t Grootveld in Dalen wonnen de mannen van interim-trainer Anko Jongsma na 0-0 ruststand met 2-1. De eerste helft was Dalen de bovenliggende partij en wist na de thee ook de score te open via een doelpunt van Ruud Veenstra, maar Sc Erica wist in de tweede helft de wedstrijd toch wel te kantelen en vooral op karakter en inzet een kwartier voor tijd op 1-1 te komen via Marthijs Hartman. Terwijl iedereen zich toch wel leek te verzoenen met de 1-1 was het de tot dan de goed keepende Kevin Borgman die een hoge bal verkeerd inschatte en uit handen liet glippen. Hierdoor kon Jim Vegter van dichtbij de 1-2 inkoppen en dat werd de eindstand.

WKE ‘16 en SVBO winnen thuiswedstrijd

EMMEN - In de zondag 1e klasse J hebben WKE’ 16 en SVBO zondagmiddag gedaan wat ze moesten doen en dat was hun thuiswedstrijd winnen. WKE ‘16 won met 4-1 van GRC Groningen en SVBO wist hekkensluiter Hoogezand met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. WKE ‘16 kwam op 1-0 via Djairo Fik en Florian Zeqiri scoorde de 2-0. Henk Bakker bepaalde de ruststand op 3-0 en vlak voor tijd was het Jamy Wessels die de eindstand op 4-1 bepaalde nadat Jasper Kingma met een lob nog voor 3-1 had gezorgd.
SVBO kreeg Hoogezand op bezoek in Barger-Oosterveld en SVBO wist ook de drie punten in eigen huis te houden. Jordy Egberts opende de score en achtereenvolgend Ronald Gerdes en Dylan Wessels zorgden voor een belangrijke 3-0 overwinning voor de mannen van trainer Peter Timmer.

SVBO verslaat CSVC

COEVORDEN - In de zaterdag 4e klasse F behaalde SVBO een belangrijke overwinning in de strijd om lijfsbehoud. In Coevorden werd met 3-2 van CSVC gewonnen. Beide ploegen gingen voor de winst, maar SVBO was volgens trainer Jan Moes effectiever. CSVC kwam wel op voorsprong via Ruben Meijer, maar na treffers van Joep Lambers (1-1) Robin Heijnen (1-2) en Nick Duursma (1-3) kwam SVBO op voorsprong. Twan Vredenveld bepaalde de eindstand op 2-3. Beide ploegen scoorden nog wel maar dan met een rode kaart voor Tom Jeuring en Jurriaan Veldhuis. SVBO staat nu zes punten boven de herkansingsplaats.

Winst en verlies voor drietal

EMMEN - In de zondag 3e klasse B heeft Titan donderdag met 1-2 van Weerdinge verloren, maar de ploeg deed het zondagmiddag een stuk beter door Engelbert met 4-0 aan de zegekar te binden. Bij rust stond het 3-0 door doelpunten van Roy Supér (1-0), Patrick Luiten (2-0) en opnieuw Roy Supér. Engelbert liep in de slotfase ook nog tegen de 4-0 op via Peter van Elteren. Weerdinge op haar buurt kon de eerdere winst op Titan geen vervolg geven, want in Peize verloor het met 4-1 van de kampioen. Jarne Woltman redde nog wel de eer voor Weerdinge. EHS ‘85 won met 5-1 van Veelerveen. Mauro Tromp, Andrej Alilovic (2x), Daniek Camies en Wesley Berken scoorden voor de Schanskers die nog hoop hebben op de nacompetitie.

Punten voor Boys

ZWARTEMEER/WEITEVEEN - In de zondag 4e klasse D heeft Weiteveense Boys in Stadskanaal met 0-1 van naaste concurrent SPW weten te winnen door een doelpunt van Ian Wesseling. Daarmee wisten de Weiteveners drie belangrijke punten in de wacht te slepen in de strijd om degradatie te ontlopen. De Weiteveners staan nu tiende met zes punten en twee wedstrijden minder dan Zwartemeerse Boys dat door een doelpunt van Mike Berens met 1-1 gelijk speelde tegen Nieuw-Buinen en op de achtste plaats staat met nog twee wedstrijden te gaan. Daar tussen staat ook nog IJhorst met 22 punten uit 20 wedstrijden.

DVC ‘59 pakt punt, nederlaag voor Roswinkel

ROSWINKEL/NIEUW-DORDRECHT- In de zondag 5e klasse D is Roswinkel op eigen veld tegen titelkandidaat DSC ‘65 tegen een 3-1 nederlaag op gelopen. Na de 0-1 ruststand via Arnoud van Bruggen wist hij in de tweede helft ook de 0-2 te scoren. Roswinkel kreeg nog wel weer aansluiting via een vrije trap van good-old Stefan Arends (1-2), maar Yannick de Zoet zorgde voor de terechte 1-3 eindstand. Volgens beide trainers was de scheidsrechter de beste man op het veld.
In deze klasse wist DVC ‘59 nog wel een puntje mee te nemen uit 2e Exloërmond. Het werd 1-0 door Mika van der Veen, maar Rick Nijland zorgde voor de 1-1 eindstand. Roswinkel en DVC ‘59 staan op de 10 en 11 plaats in deze klasse.
DVC ‘59 speelt vrijdag thuis tegen Pekelder Boys. Roswinkel komt pas 12 mei weer in actie.

HOVC kan koploper Roden niet verrassen

ODOORN – In de zondag 2e klasse I wist HOVC het Roden, de koploper in deze klasse, nog best moeilijk te maken, maar Roden wist deze wedstrijd uiteindelijk wel met 2-1. Deze ploeg deed daarmee goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Het onderlinge verschil met nummer twee Rolder Boys, dat met 5-3 van Musselkanaal won, is negen punten. De winst kwam pas in de laatste twintig minuten tot stand. Nick ter Arkel zorgde met twee treffers voor een 2-0 voorsprong, maar William Hoogerkamp gaf een goed spelend HOVC vlak voor tijd nog even hoop, maar zijn aansluitingstreffer kwam te laat. Eindstand 1-2.

Schoonebeek redt het ook niet tegen HODO

NIEUW-SCHOONEBEEK – In de zondag 3e klasse C kon trainer Abel na flink puzzelen toch een elftal op de been brengen, maar HODO miste ook enkele vaste basiskrachten. Na een 1-1 ruststand scoorde HODO nog vier keer en won het met 5-1. Na een kwartier spelen kon de vrijstaande Bram Folkers een corner binnenkoppen. 0-1. In de 26e minuut legde Finn Buursma breed op Remco Huser die binnen de zestien werd neergelegd. De strafschop werd door Huser benut: 1-1. In de tweede helft kon HODO echter weglopen naar een 1-5 eindstand.  Volgende staat de uitwedstrijd tegen Sleen op het programma. In deze klasse speelde buurman SVV ‘04 met 2-2 gelijk in en tegen Pesse. Voor de Schoonebekers scoorden Rick Piek en Stan Sibon nadat Pesse een 2-0 voorsprong had genomen. SVV 04 is zondag vrij.